Myrebekæmpelse – Bekæmp myrer

Hvis du leder efter et forbillede i forhold til teamwork, er myrer de helt rigtige at se op til. Det er dog ikke den store trøst, hvis du oplever en invasion af myrer i dit hus eller i din have. Myretuer kan indeholde flere tusinde myrer, som hurtigt og effektivt kan overtage dit territorium. De kan gemme sig de mest snedige steder og det kan virke som en næsten uoverskuelig opgave at udrydde myrer, når du har opdaget dem. Problemer med myrer er typisk et problem i sommerperioden, men hvis du ikke har lyst til at dele din mad og dit hjem med dem, er det vigtigt at du går målrettet til værks.

LINDSblog-myre-myrer-bekaemp-invasion-myretuer-myregift
Myrer i boligen

Tips til at udrydde myrer

Hvis myrer er kommet ind i dit hjem, er det første du skal gøre at finde ud af hvor de kom ind og få lukket hullet. Når dette er gjort er det utroligt effektivt at finde myretuen og ødelægge den. Desværre er arbejdet ikke slut her. Myrerne har sandsynligvis spredt sig rundt omkring i hele hjemmet (eller haven) i jagten på mad. Derfor skal du sørge for at holde helt rent for madrester, brødkrummer og lignende så myrerne ikke har noget de kan spise af.

Bekæmpelse af myrer med gift

Hvis du vælger at bekæmpe myrer med gift, vil vi anbefale at du bruger et effektivt middel med dokumenterede langvarige resultater. Hvis du leder efter gift til myrer, kan du med fordel benytte dig af udvalget fra LINDS. Myregiften kan bruges både udendørs og indendørs, og når først giften er tørret ind, kan børn og kæledyr sagtens færdes i de behandlede områder.

Alternativer til gift imod myrer

Du kan faktisk også vælge at bekæmpe myrer med ingredienser, der er ganske harmløse for os mennesker, og som du helt sikkert har i dine køkkenskabe. Det er måske svært at forestille sig, men det eneste du skal bruge er faktisk bare kartoffelmel og flormelis. Bland de to ingredienser sammen, så du har lige meget af begge slags. Du kan også vælge at tilføje lidt bagepulver til blandingen. Det eneste du skal gøre for at bekæmpe myrer med denne blanding er at sprede den omkring i huset eller haven – afhængig af hvor myrerne har angrebet. Selvom blandingen er harmløs for mennesker, er den dødelig for myrer, der glædeligt spiser indtil det dræber dem. Myrerne er endda så hjælpsomme at de transporterer den lækre blanding tilbage til myretuen, så alle vennerne også kan smage.

LINDSblog-myre-myrer-bekaemp-invasion-myregift-bolig-myrelokkedaase-have
Myretuer i haven

Der findes også andre produkter, som sikkert findes i din husholdning, som du kan bruge. Blandt disse er kanel, cola, salt og eddike. Mange af disse produkter kan du med fordel bruge, når du går efter at ødelægge myretuen og bekæmpe myrerne.

3 tanker om “Myrebekæmpelse – Bekæmp myrer”

 1. Hvad laver myrerne i plænen i oktober måned? Er de gået i hi? Hvordan og hvad kan man hælde i plænen for ikke at have flere millioner myrer i plænen til foråret?

  Gode råd efterlyses.

  På forhånd tak.

  Bruno

  1. Normalt vil myre aktivitet være stoppet på nuværende tidspunkt. Deres fortsatte aktivitet kan skyldes at jordtemperaturen stadig er meget høj. Så snart vi har haft den første nattefrost vil aktiviteterne gå i stå.

   Men hvad med næste år? Der vil der formentlig være en voldsom aktivitet i græsplænen.

   Og om der findes noget, der kan bekæmpe myrerne? Jo, det er der flere produkter der kan f.eks. Bayer Baythion D mod myrer – men disse produkter er ikke godkendte til myrebekæmpelse i plænen.

   Der er produkter til græsplænen, som er godkendte til bekæmpelse af stankelben og gåsebiller, men de produkter har ikke myrer på etiketten! Dog hører vi ikke om myreproblemer i græsplænen fra de folk som bruger disse produkter f.eks. Bayer Merit Turf.

   (Svaret kommer fra vores leverandør..)

  2. Et andet svar vi har fået kommer her: Der findes desværre ingen forebyggende løsninger, når det drejer om myrer i græsplænen. Man kan kun bekæmpe boet, når det er aktivt og det er dronningen man skal have fat i. Dog kan en behandling med Bayer Solfac kombineret med myresirup appliceret i et rør, som stikkes ned i boet, bruges. Siruppen lokker myrerne til, som bringer giften ned i boet til dronningen – og efterfølgende vil dronningen og myreboet dø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *